Kaip paruošti maistą kūdikiui buteliuke?
Jei mamos pieno nepakanka, pieno mišiniai aprūpina kūdikio organizmą būtinomis maito medžiagomis, vitaminais, mineralais.
Tai, kad kūdikis maitinamas iš buteliuko, nereiškia, jog Jūs jam skiriate per mažai dėmesio, laiko ir meilės. Maitindama mažylį, laikykite jį ant rankų, panašiai kaip ir žindydama, palaikykite akių kontaktą, taip kūdikis ne tik pasisotins, bet ir bus patenkintas.
Maisto ruošimas
Maistą kūdikiui ruoškite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Akreipkite dėmesį, kiek rekomenduojama naudoti vandens ir pieno mišinio miltelių. Atminkite, kad kūdikio imuninė sistema nėra pakankamai subrendusi, todėl būtina laikytis pagrindinių higienos taisyklių: pieno mišinį ruoškite prieš pat maitinimą, Jūsų rankos, samtelis milteliams seikėti, buteliukas turi būti švarūs ir sausi, prieš kiekvieną maitinimą vandenį būtina užvirinti.
Nei per vėsus, nei per karštas
Pieno mišinio temperatūra turi būti ne aukštesnė nei +37°C (kūno temperatūra). Norėdami įsitikinti, kad pieno mišinys yra tinkamos gerti temperatūros, užlašinkite kelis lašus ant vidinės riešo dalies. Turite jausti šiltą, bet ne karštą skystį. Kiekvieną kartą kūdikis gali suvalgyti skirtingą mišinio kiekį ir tam įtakos turi jo apetitas bei paros metas. Leiskite kūdikiui gerti tiek pieno mišinio, kad jis pasijustų sotus. Likučius išpilkite, nevartokite vėliau.
Švarus žindukas, sveikas kūdikis
Po kiekvieno maitinimo kruopščiai išplaukite buteliuką ir žinduką. Guminius žindukus kartais reikia išvirinti verdančiame vandenyje (silikoninių žindukų virinti nebūtina). Pieno mišinio miltelius dozuokite samteliu, kurį rasite pakuotėje. Šio samtelio plauti ar sterilizuoti nereikia, panaudojus jį nušluostykite švaria šluoste ir laikykite sausoje, švarioje vietoje.