Patarimai, kaip teisingai paruošti tyreles

Tyrelės paruošimas

Iš indelio paimkite tiek tyrelės, kiek kūdikis suvalgys. Pašildykite ją vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Jeigu kūdikis suvalgo visą porciją tyrelės ir visą indelį šildote vandens vonelėje, atkreipkite dėmesį, kad vandens temperatūra nebūtų aukštesnė nei 70°C, nes priešingu atveju nuo indelio gali nukristi etiketė.

  • Pašildytą tyrelę rūpestingai išmaišykite su plastikiniu šaukšteliu. Patikrinkite maistelio temperatūrą.
  • Nevartokite jau kartą šildytų maisto likučių.
  • Nešildytus maisto likučius laikykite sandariai uždarytus indelyje šaldytuve ir suvartokite per 1-2 dienas (žr. instrukciją ant produkto etiketės).
  • Pastaba: aukštesnėje nei 70°C temperatūroje gali atsiklijuoti produkto etiketė, todėl indelis gali išslysti jį imant į rankas.

Produkto saugumas

Kiekvieno indelio sandarumas yra patikrinamas prieš jam iškeliaujant iš gamybos vietos. Tai užtikrina, kad tiekiami tik sandariai uždaryti produktai, tačiau visada patikrinte produkto sandarumą prieš jį perkant ir prieš jį atidarant pirmą kartą.

Patikrinkite stiklinio indelio arba buteliuko dangtelio sandarumą: centrinė dangtelio dalis turi būti lengvai įgaubta ir neturi judėti ją spaudžiant. Jeigu dangtelio vidurinė dalis išgaubta (iškilusi), šis produktas neturėtų būti naudojamas.

Be to, pirmą kartą indelį atidarant turi būti girdimas dangtelio spragtelėjimas.